turksanatmuzigi.org

Menü
  • Ana sayfa
  • Sanatçılarımız
    • Bestekârlar
    • Şairler
    • Gönül verenler
    • Saz sanatçıları
    • Ses sanatçıları
  • Eserlerimiz
    • Şarkılar
    • Türküler
    • Saz eserleri
  • Bilgiler
    • Hakkımda
    • Makamlarımız
    • Usûllerimiz
    • Notalarımız
    • Çalgılarımız
    • Nedir?
    • Öyküler
    • Diğer bilgiler
  • İletişim

Kategori: Bestekârlarımız

Türk sanat müziği bestekârlarımız hakkında bilgiler. Bestecilerimizin eserlerinin; makamları, usulleri, sözleri, notası ve video yorumları.

Bestekârlarımız 6 Şubat 2019 Sâlih Bora

Özdemir Erdoğan, besteleri ve seslendirdiği eserler

Özdemir Erdoğan, 17 Haziran 1940 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Anne tarafı Ermeni kökenli, babaannesi Çerkez, babası ise, Karadenizlidir. Annesi klasik batı müziği piyanisti ve dayısı da keman ve piyano çalan klasik müzik sanatçısıydı. İlk eğitimini küçük yaşlardan itibaren bu kanallardan almıştır. 1940 ile 1950’li yılların arasının …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 18 Ekim 2018 Sâlih Bora

Sermüezzin Hâfız İsmail Hakkı Efendi ve eserleri

Sermüezzin Hâfız İsmail Hakkı efendi, 1 Temmuz 1857 târihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Babası İstanbul’da Zeyrek Camii görevlilerinden, Hacı Süleyman Efendi’dir. Küçük yaşta yetîm kalan İsmail Hakkı Efendi’yi, saray kuşçularından Ferhat Bey yetiştirmiştir. İsmail Hakkı Efendi, Şehzâde Rüşdiyesini bitirdikten sonra, sarayda İmam-ı Evvel rütbesiyle vazîfe yapan Mehmed …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 31 Ağustos 2018 Sâlih Bora

Selâhattin Aygün ve eserleri

Selâhattin Aygün, 1952 yılında Fatsa’da dünyaya gelmiş, ilkokul, ortaokul ve liseyi Fatsa’da tamamladıktan sonra, Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Ordu ili kurucu Tedaş Mühendislerinden olup, aynı yerde uzun süre mühendislik yapmiş ve ayrıldıktan sonra da, Fatsa’da elektrik mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1965 yılında başlayan müzik …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 7 Ağustos 2018 Sâlih Bora

Nâci Tektel ve eserleri

Nâci Tektel, 1902 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Klarnet İbrahim Efendi’nin oğludur. Musıkişinas bir ailenin içinden yetişmesi sayesinde, musıkiye âşina oldu. 18 yaşında eline geçirdiği bir keman ile musikiye başladı. Keman çalmayı kendi becerisi ile öğrendi ve 1948 yılına kadar gazinolarda kemanî olarak çalıştı. Kabiliyetini fark eden …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 26 Nisan 2018 Sâlih Bora

Reşat Erer ve eserleri

Neyzen Yusuf Paşa’nın torunu olan Reşad Erer, 1890 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir.  Çocukluğu, dedesinin konağında o dönemin ünlü mûsiki ustalarının katıldığı toplantılarda icrâ edilen mûsikiyi dinleyerek geçmiştir. Bu kulak terbiyesi ve ailesinden intikal eden yetenekle, mûsiki çalışmalarına erken yaşlarında başlamıştır. Torunun istidadını sezen dedesi Yusuf Paşa, …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 17 Nisan 2018 Sâlih Bora

Yener Topaloğlu ve eserleri

Ordu ili Fatsa ilçesinde dünyaya gelen Yener Topaloğlu’nun babası Fatsa eşraflarından Ordu Milletvekili ve Fatsa belediye başkanı Ata Topaloğlu’dur. İlk ve orta tahsilini Fatsa’da tamamladıktan sonra, lise tahsiline İstanbul Kabataş erkek lisesinde devam etmiş, lise son sınıfı Ankara Yıldırım Beyazıt lisesinde tamamlayarak, Ankara İkdisadi ve Ticari İlimler …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 15 Nisan 2018 Sâlih Bora

Denizoğlu Ali Bey ve eserleri

Hayatı hakkında ( ? – 1860) maâlesef bilgi sahibi olamadığımız bestekârımız Denizoğlu Ali Bey’in, elimizde on bir adet eseri mevcuttur. Kaynak: devletkorosu.com İlgili Sayfalar: Yandım deminden şarkısı Yolun bulamam şarkısı
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 14 Nisan 2018 Sâlih Bora

Servet Yesâri Bey ve eserleri

Servet Yesâri Bey, 1872 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Hattat ve bestekâr Kazasker Mustafa İzzet Efendi’nin torunudur. Galatasaray Lisesi’nden sonra devrin Hukuk Fakültesi olan Mekteb-i Hukûk-ı Şâhâne’den mezun olmuştur. O dönemlerde vilâyetimiz olan ve şimdi Suriye sınırları içinde olan Şam savcı yardımcılığı ile göreve başlamıştır. Selânik’te avukatlık yaptığı …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 12 Nisan 2018 Sâlih Bora

Çorlulu Aşık ve eserleri

Çorlulu Aşık’ın hayat hikayesi ile ilgili hemen hemen hiçbir bilgi yoktur. Takriben XIX. yüzyıl ortalarında öldüğü, saz şairi olduğu ve “aşık musikisi” içinde yetiştiği söylenegelmiştir. Günümüze gelen sekiz eserindeki orjinallik, bu söylentiyi doğrulayacak niteliktedir. Bilinen eserleri içinde “Aldı beni, aldı beni iki kaşın arası” ile “Ben sana …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 12 Nisan 2018 Sâlih Bora

Kemençeci Nedim Şükrü Bey ve eserleri

Kemençeci Nedim Şükrü Bey’in hayâtı ( ? – 1920?) hakkında maâlesef bilgi bulunamamıştır. Bestekârımızın elimizde biri Hicâz, diğeri Sûzinâk makamlarında olmak üzere, iki adet şarkısının notası bulunmaktadır. İlgili Sayfalar: Yüceldikçe yüceldi yüce dağlar şarkısı
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 10 Nisan 2018 Sâlih Bora

Mustafa Sayan ve eserleri

20 Nisan 1945 tarihinde Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde dünyaya gelen söz yazarı, besteci ve kemani Mustafa Sayan, ufak yaşlarda baba mesleği olan kemancılığa merak sarmıştır. 12 yaşında İstanbul’a gelmiş, konservatuvara gidememesine rağmen, zaman içinde önemli bestekarlardan ders alarak kendini geliştirmiştir. Gerek klasik Türk müziği, gerek arabesk gibi …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 9 Nisan 2018 Sâlih Bora

Âdem Şâhin ve eserleri

Âdem Şâhin, 1926 yılında Ordu – Keçiköy’de dünyaya gelmiş, ortaokulu Ordu’da, liseyi Trabzon ve İstanbul Vefa Lisesinde okumuştur. Ablası ud dersleri alırken, dayısının da tanbur çalmasından etkilenerek müziğe başlamıştır. Disiplinli müzik çalışmasına, Zonguldak’ta tanıştığı bestekâr, müzikoloji, icracı Müfit Kuraner ile tanışması ile başlamıştır. Altı yıl ders aldığı …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 8 Nisan 2018 Sâlih Bora

Kerem Güney ve eserleri

Besteci, şarkıcı ve prodüktör Kerem Güney, 26 Eylül 1939 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Yavuz Örten’dir. İlk plağını 1969 yılında çıkaran Kerem Güney, 1978 yılında Edip Akbayram‘ın seslendirdiği Aldırma gönül ile tanınmıştır. Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Akyarlar Köyü’nde yaşayan Kerem Güney, 16 Kasım 2012 tarihinde 73 …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 7 Nisan 2018 Sâlih Bora

Cemâlettin Turan ve eserleri

Cemâlettin Turan anlatıyor: 1960 yılında Malatya ili, Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey kasabasında doğdum. Yıldız Üniversitesinden Elektrik mühendisi olarak mezun oldum. Akdeniz EDAŞ Isparta İl Müdürlüğünde, İl Müdür Yardımcısı (Dağıtım ve Perakande) olarak görev yapmaktayım. Şiir ve mûsiki hobilerim arasındadır. Şiirlerimi genellikle hece vezinli (uyaklı) olarak yazmaya gayret …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 6 Nisan 2018 Sâlih Bora

İsmet Burkay ve eserleri

Türk sanat müziği bestekârımız İsmet Burkay ile ilgili bilgi edinemedim. Paylaşılırsa memnun olurum.
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 6 Nisan 2018 Sâlih Bora

Ali İçinger ve eserleri

1886 yılında dünyaya gelen Ali İçinger, hanende olarak pek tanınmış bir isimdir. 26 Ocak 1976 tarihindeki vefatına değin, radyolarda hanendelik yapmış ve hatta musıki piyasasında da hanendelik yaparak mesleki açıdan kendini kanıtlamıştır. Geniş kitlelerin pek sevdiği ve güftesi Ahmet Refik Altınay‘a ait olan “Bir gören bir …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 5 Nisan 2018 Sâlih Bora

Halûk Recâî ve eserleri

1913 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Halûk Recâî, küçük yaşta kemençe ve keman çalmaya başlamıştır. Yüksek Ticaret Mektebi’ni bitirmiş, bankalarda ve özel şirketlerde çalışmıştır. 1938 yılında hanende olarak Ankara radyosuna girmiş, 1950 yılında kemençeci olarak İstanbul radyosuna geçmiş ve radyoda yıllarca kemençe çalmıştır. Asıl adı Haldun Menemencioğlu, …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 4 Nisan 2018 Sâlih Bora

Hüseyin Coşkuner ve eserleri

Türk sanat müziği bestekârımız Hüseyin Coşkuner ile ilgili bilgi edinemedim. Paylaşılırsa memnun olurum. İlgili Sayfalar: Senden ayrı yaşayamam çünkü çok sevdim seni şarkısı
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 3 Nisan 2018 Sâlih Bora

Nâyî Said Dede ve eserleri

Beşiktaş Mevlevîhânesi şeyhi Trablus’lu Mahmud Dede Efendi’nin oğlu olan, Türk bestekârı ve ney ustası Nâyî Said Dede, İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Babası Mahmud Dede, 1817 yılında kayın babası Hatcat Yûsuf Zühdî Dede’nin ölümü üzerine, Beşiktaş Şeyhi olmuş ve 2 yıllık şeyhlikten sonra 1819 yılında ölmüştür. Yerine, oğlu …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 22 Şubat 2018 Sâlih Bora

Zülfü Livaneli, besteleri ve seslendirdiği eserler

Zülfü Livaneli, 20 Haziran 1946 tarihinde Mustafa Sabri Livaneli ve Şükriye Livaneli’nin çocukları olarak Konya’da dünyaya geldi. Henüz küçük yaşlardayken müzikle ilgilenmeye başladı ve bağlama çalmayı öğrendi. 1964 yılında Ülker Tunçay ile evlenen Livaneli çiftinin, 1966 yılında kızları Aylin Livaneli dünyaya geldi. Politik duruşu sebebiyle, 1971 …
Makalenin tamamı
Bestekârlarımız 22 Şubat 2018 Sâlih Bora

Ziya Taşkent, besteleri ve seslendirdiği eserler

1932 yılında Adapazarı’nda dünyaya gelen Ziya Taşkent, ilk ve orta öğreniminin bir kısmını Adapazarı’nda, bir kısmını da İstanbul’da yaptı ve Pendik ortaokulundan mezun oldu. Lise öğrenimini ise, Kabataş ve Ankara Gazi Lisesinde tamamladı. Böylelikle eğitimdeki serüveni Adapazarı’ında başlamış, Ankara’da bitmişti. Fakat esas serüven bundan sonra başlıyordu. …
Makalenin tamamı

Yazı dolaşımı

1 2 3 4 … 15 Sonraki

turksanatmuzigi.org

Son Yorumlar:

  • Metin Eryürek ve eserleri için Sâlih Bora
  • Metin Eryürek ve eserleri için Hatice
  • Gecenin matemini aşkıma örtüp sarayım şarkısı için Salih Bora
  • Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye şarkısı için Salih Bora
  • Ümitlerim hep kırıldı yârim artık gelmeyecek şarkısı için Salih Bora

Bilgi:

Sitemin yeni şekline üyelik uygulaması koymadım. Varlığınızı, ilgilendiğiniz sayfalara yorumlarınızı yazarak gösterebilirsiniz. 🙂

Müzikle ilgili:

“Müzik; hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. Yalnız, müziğin türü üzerinde düşünmeye değer.” Mustafa Kemal ATATÜRK

Güncel en meşhur sayfa:

  • Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye …
Copyright © 2019 turksanatmuzigi.org
Saklaya, saklaya "bu hâle" geldiğimiz için ve sitemdeki içerikler benim icâdım olmadığı için, bu sitenin bütün hakları "SAKSIZDIR."